İSTANBUL / KÜÇÜKCEKMECE - Atakent Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

Ara

1416 saylı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanuna dayalı olarak 1929 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı tarafndan yürütülen YLSY Burs Programı, ülkemizin kalkınma ve sanayileşme sürecinde farklı ihtisas alanlanndaki yüksek nitelikli insan gucü ihtiyacını karşılamak üzere ilgililer için mecburi hizmet karşılığında yurt dışinda dünyanin õnde gelen üniversitelerinde lisansüstü ögrenim görme firsatı sunan bir programdır. Bu burs programı, Cumhuriyetin ilk yıllarından günümüze kadar bilim, sanat ve kültür hayatımıza yõn veren birçok değerli şahsiyetin yetişmesine vesile olmuş; program sayesinde ülkemizin kalkınmasına destek olarak kalcı izler bırakan birçok akademisyen bürokrat, sanatçı ve siyasetçi yetişmiştir. Öğrenimlerin tamamlayıp yurda dönen bilim insanlarımızdan bazıları akademilk çalışmalarıyla alanlarında birer ekol haline gelmişler ve binlerce nitelikli insan yetiştirerek onları ülkemize kazandırmışlardır.

Okul Aile Birliği Toplantısı